Äänestäminen on erittäin tärkeää näissä vaaleissa.

 


Hyvinvoinnin puolesta

Äänestäminen on erittäin tärkeää näissä vaaleissa. Meillä Pohjois-Karjalassa on perinteisesti jätetty äänestämättä. Ymmärrän hyvin, ettei varsinaisesti politiikka kiinnosta. Ruotsissa vastaavissa vaaleissa äänesti yli 80% äänioikeutetuista. On tärkeää, että saadaan kaikki vaaliuurnille ilmaisemaan oma mielipide siitä, kenen haluat päättävän sinun hyvinvointiisi liittyvistä asioista seuraavien vuosien aikana.

Tässä ei varsinaisesti tehdä nyt politiikkaa. Nämä vaalit eroavat kuntavaaleista siinä, että nyt päätetään oikeasti niistä asioista, jotka koskettavat meistä jokaista. Meitä kaikkia Pohjois-Karjassa asuvia ihmisiä.

Missä on lähin neuvola? Pääsevätkö koululaiset kouluterveydenhoitajalle tai saavatko he jaksamiseensa tukea kuraattorilta tai psykologilta? Puhumattakaan aikuisten psykologipalveluista. Jo nyt mielenterveysongelmiin ja jaksamiseen joudutaan odottamaan palveluun pääsyä kuukausia, miten on jatkossa? Mistä ikäihmisten ja vammaisten sosiaali- ja terveyspalvelut tuotetaan? Jos hammastasi särkee, missä on lähin päivystävä hammaslääkäri, joka ottaa vastaan? Missä on röntgen tai laboratorio?

Kysymyksiä olisi aivan loputtomasti ja tulevat valtuutetut ovat niitä, jotka ratkovat näitä asioita sinun puolestasi. Kenet sitten valitsetkin ajamaan omaa hyvinvointiasi, ole häneen yhteydessä ja vaadi häntä tukemaan sinun palveluitasi. Se on sinun oikeutesi.

Nyt käsillä olevat vaalit ovat aivan ainutkertaiset. Tämän yhden ja ainoan kerran äänestetään erillisissä aluevaaleissa. Jatkossa aluehallintoon valitaan valtuutetut kuntavaalien yhteydessä.

Suurin osa valtuutetuista tulee olemaan Joensuun alueelta ja lähialueelta. Se on selvää, koska siellä on enemmän äänestäjiä suhteessa ehdokasmääriin. Siitäkin syystä meidän pienten paikkakuntien ihmisten on lähdettävä äänestämään. Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 12.1.2022. Varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022.

Älä ihmeessä jätä äänestämättä numeroa 151!

Heidi Wilska

Kommentit