Miltä sinun Juuka näyttää kymmenen vuoden kuluttua?

 

Miltä sinun Juuka näyttää kymmenen vuoden kuluttua?

Nyt päätetään siitä miltä Juuka tulevaisuudessa näyttää. Olemmeko kunta, joka pitää huolta omistaan vai onko kaikki tärkeimmät palvelut ulkoistettu toisten tehtäväksi ja huolehdittavaksi? Kenen sinä haluat päättävän omista asioistasi, tulevaisuudestasi ja hyvinvoinnistasi?

Neljä kautta, kuusitoista vuotta, tarkastuslautakunnan jäsenenä päättyy tähän meneillään olevaan vaalikauteen. Pitkä rupeama oppia kunnan ja kuntalaisten asioista. Kunnan toimintojen ja talouden tuntemus ovat ajan tasalla. Tiedän, kuinka luottamushenkilö toimii yhteistyössä viranhaltijoiden kanssa ja toisaalta, mikä tärkeämpää, kuinka luottamushenkilö toimii kuntalaisen kanssa parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi. 

Kaikki kunnassa pitäisi tehdä yhteistyössä kuntalaisia kuunnellen.

Näissä vaaleissa pidän tärkeimpänä luvata, että jos tulen valituksi, teen kaikkeni, ettei palveluverkko enää kapene. Olisin toivonut nykyisiltä päättäjiltä enemmän toimintaa, kun esimerkiksi röntgenpalvelut siirrettiin Nurmekseen. Perusteluiksi ei riitä, että toiminto on Siun soten alainen palvelu ja sille ei vain voi mitään. Tällä ajattelullahan meiltä voidaan siirtää kaikki terveyspalvelut pikkuhiljaa muille paikkakunnille.

Meidän pitää saada aikaiseksi yhteistyötä, jolla varmistamme, ettei Juuan osa tule olemaan ”sivukylän” osa. Omien vanhustemme pitää saada asua ja elää omassa kodissaan mahdollisimman pitkään, jos he itse sitä haluavat. Tässä apuna on osaava ja ammattitaitoinen kotihoito. Kun itsenäinen asuminen ei enää ole mahdollista edes tuettuna, on vanhuksen saatava hoitopaikka Juuan kunnan hoitoyksiköstä. Vanhusten siirtäminen muille paikkakunnille hoitoon ei koskaan ole minulle vaihtoehto. Vanhusten palveluasumista pitää lisätä ja ikäihmisten mahdollisuutta muuttaa vuokra-asuntoon lähelle palveluja pitää tukea.

Juukaan valmistuu hieno koulukeskus, jossa kunnan oppilaiden on hyvä ja turvallinen käydä koulua. Eteläpään oppilaiden tulisi saada valita Kolin koulu, jos se on tarkoituksenmukaista perheen ja lapsen kannalta. Lapsiperheiden aseman parantaminen on tärkeää. Parhaiten se tapahtuu juuri kunnan ja kolmannen sektorin yhteistyön kautta. Kannatan siis entistä suurempien resurssitukien myöntämistä kolmannen sektorin toimijoille. Tässä en tarkoita pelkästään urheilun tukemista vaan myös muiden yhdistysten, jotka auttavat kunnan elinvoimaisuuden säilyttämisessä ja kehittämisessä. Enkä tarkoita pelkästään taloudellista tukea vaan kaikkea mahdollista kunnan tilojen hyödyntämisestä erilaisiin markkinointitoimiin.

Kunnan pitää tukea yrittäjyyttä kaikin mahdollisin ja tarpeellisin keinoin, että säilytämme työpaikat Juuassa. Ilman yrityksiä ei ole työpaikkoja eikä verotuloja. Ilman yrityksiä ei ole Juukaa eikä palveluita.

Sunnuntaina 13.6. on varsinainen äänestyspäivä. Silloin voit käydä äänestämässä sitä henkilöä, jolle haluat antaa toimiluvan hoitaa sinun tulevaisuuden Juukaasi. Numeroni on 72. Äänestä ja vaikuta!

Iloa ja lämpöä kesääsi. Muista käydä ongella!

Heidi Wilska


Kommentit